Blogista

Blogin syntyminen ei ollut itseasiassa kovinkaan pitkä prosessi. Ensimmäiset ajatukset blogista syntyivät loppuvuodesta 2016 ja jo muutaman kuukauden päästä, vuoden 2017 alussa, blogi sai kuin saikin päivänvalonsa. Tarve omaan elämänmuutokseen on kypsynyt ajatuksissani jo useita vuosia. Esteenä asialle on ollut, niinkuin varmasti monella muullakin, elämäntilanne, rohkeus ja se ”tarttuminen härkää sarvista”.

Aloitus on aina se vaikein osuus. Sitä miettii itsekseen, mitä muut sanovat asiasta, mitä jos tekeekin vääriä ratkaisuja, vääriä valintoja ja mitä jos kaikki meneekin pieleen, jääkö tyhjän päälle ja pilaako sitä lopullisesti elämänsä. Muutos, ja sen aloitus, tuntuu usein pelottavalta, kaukaiselta ja jopa mahdottomalta. Kuinka paljon nämä kaikki tekijät vaikuttavat päätökseesi? Pahimmassa tapauksessa voit luopua haaveestasi, elät tyytymättömänä, onnettomana tai katkerana tietämättä paremmasta ja onnellisemmasta elämästä.

Kenties sinäkin haluat elää terveellisemmin, lopettaa tupakoinnin tai aloittaa liikuntaharrastuksen. Mietit ehkä, uskallanko lähteä huonosta parisuhteesta, uskallanko kertoa tunteista toiselle, uskallanko jättää palkkatyöni, uskallanko kouluttautua uuteen ammattiin, uskallanko muuttaa maalle asumaan, uskallanko lähteä reppureissaamaan vuodeksi tai muuttaa kokonaan ulkomaille, onnellisemman elämän perässä. Pieniin tai isoihin muutoksiin tarvitaan paljon rohkeutta ja tahtoa. Mieti, oletko ”valmis” näihin viiteen yleisimpään asiaan, joita ikääntyneet ihmiset useimmiten katuvat:

  • Olisi ollut rohkeutta elää omaa elämää eikä sitä mitä minulta odotettiin
  • Ei olisi tehnyt niin paljoa töitä
  • Olisi ollut rohkeutta kertoa tunteista
  • Olisi pitänyt yhteyttä ystäviin
  • Olisi antanut olla itsensä onnellisempi
Vai oletko valmis ottamaan riskin, pienemmänkin, jotta elämäsi muuttuu paremmaksi, oman näköiseksi, etkä jää loppuiäksesi jossittelemaan tai katkeroitumaan? Aina on hyvä pitää järki kädessä ja edetä pienin askelin, kohti suurempaa muutosta. Hetken mielijohteesta ei kannata lähteä kääntämään kerralla kaikkia elämäsi kiviä, se ei tule luultavimmin toimimaan. Istu aloillesi, mieti elämääsi, mieti mitkä asiat siinä on hyvää ja mitkä huonoa. Mitä asioita sinä haluaisit muuttaa ja miksi, mitä asioita et halua muuttaa. Mieti mihin suuntaan haluat lähteä elämääsi rakentamaan ja mitä siltä toivot. Mitkä asiat ovat sinulle tärkeimpiä. Kirjoita asioita vaikka paperille ylös, se helpottaa jäsentämään asioita. Muista kuunnella sisäisiä tuntemuksiasi! Unohda muiden ihmisten toiveet vaan keskity siihen, mitä sisimmältäsi oikeasti haluat.

Näistä palikoista voi pikkuhiljaa alkaa rakentamaan uutta, tavoiteltavaa ja parempaa elämääsi. Keskity siihen mitä voit nyt tehdä, älä vielä siihen mikä odottaa kaukana tulevaisuudessa, pidä se kuitenkin mielessä ja tavoitteena kaikessa toiminnassasi. Tarvitset paljon kärsivällisyyttä, sinnikkyyttä ja tahtoa!

Blogini on muuttunut alkuajoista niin kuin elämänikin. Olen pikku hiljaa, pienin askelin päässyt eteenpäin, kohti sitä elämää mitä haluan elää. Matkan varrella on tapahtunut kaikenlaista, niin hyvää kuin pahaakin. Liikunta, luonto, seikkailu ja matkustelu ovat olleet minulle aina iso osa elämää. Olenkin saanut yhdistettyä nämä kaikki asia hyvin yhteen, pyörämatkailun muodossa. Tästä olen löytänyt itselleni intohimon, jota tulevaisuudessakin tulen toteuttamaan.

Jatkossa blogini tavoitteena on päästää sinut syvemmälle seuraamaan omaa henkilökohtaista muutostani parempaan elämään. Niitä valintoja, niitä ratkaisuja jotka muuttavat ja ylläpitävät onnellista elämääni. Tämä blogi kertoo minun omasta matkastani elämänmuutokseen, jota tulen jatkamaan. Minulla on visio siitä, mitä haluan ja minkälaista elämää minä haluan elää, työnteko jatkuu.

Facebook

Suosituimmat

Instagram