Blogista


Blogin syntyminen ei ollut itseasiassa kovinkaan pitkä prosessi. Ensimmäiset ajatukset blogista syntyivät loppuvuodesta 2016 ja jo muutaman kuukauden päästä, vuoden 2017 alussa, blogi sai kuin saikin päivänvalonsa. Tarve omaan elämänmuutokseen on kypsynyt ajatuksissani jo useita vuosia. Esteenä asialle on ollut, niinkuin varmasti monella muullakin, elämäntilanne, rohkeus ja se ”tarttuminen härkää sarvista”.

Aloitus on aina se vaikein osuus. Sitä miettii itsekseen, mitä muut sanovat asiasta, mitä jos tekeekin vääriä ratkaisuja, vääriä valintoja ja mitä jos kaikki meneekin pieleen, jääkö tyhjän päälle ja pilaako sitä lopullisesti elämänsä. Muutos, ja sen aloitus, tuntuu usein pelottavalta, kaukaiselta ja jopa mahdottomalta. Kuinka paljon nämä kaikki tekijät vaikuttavat päätökseesi? Pahimmassa tapauksessa voit luopua haaveestasi, elät tyytymättömänä, onnettomana tai katkerana tietämättä paremmasta ja onnellisemmasta elämästä.

Kenties haluat elää terveellisemmin, lopettaa tupakoinnin tai aloittaa liikuntaharrastuksen. Mietit ehkä, uskallanko lähteä huonosta parisuhteesta, uskallanko kertoa tunteista toiselle, uskallanko jättää palkkatyöni, uskallanko kouluttautua uuteen ammattiin, uskallanko muuttaa maalle asumaan, uskallanko lähteä reppureissaamaan vuodeksi tai muuttaa kokonaan ulkomaille, onnellisemman elämän perässä. Pieniin tai isoihin muutoksiin tarvitaan paljon rohkeutta ja tahtoa. Mieti, oletko ”valmis” näihin viiteen yleisimpään asiaan, joita ikääntyneet ihmiset useimmiten katuvat:

 • Olisi ollut rohkeutta elää omaa elämää eikä sitä mitä minulta odotettiin
 • Ei olisi tehnyt niin paljoa töitä
 • Olisi ollut rohkeutta kertoa tunteista
 • Olisi pitänyt yhteyttä ystäviin
 • Olisi antanut olla itsensä onnellisempi

Vai oletko valmis ottamaan riskin, pienemmänkin, jotta elämäsi muuttuu paremmaksi, oman näköiseksi, etkä jää loppuiäksesi jossittelemaan tai katkeroitumaan? On kuitenkin hyvä muistaa tosiasiat, liian monta tarinaa olen kuullut, jossa henkilö lähtee esimerkiksi ulkomaille paremman elämän toivossa, asiat meneekin täysin pieleen ja henkilö esim. alkoholisoituu!

Aina on hyvä pitää järki kädessä ja edetä pienin askelin, kohti suurempaa muutosta. Hetken mielijohteesta ei kannata lähteä kääntämään kerralla kaikkia elämäsi kiviä, se ei tule luultavimmin toimimaan. Istu aloillesi, mieti elämääsi, mieti mitkä asiat siinä on hyvää ja mitkä huonoa. Mitä asioita sinä haluaisit muuttaa ja miksi, mitä asioita et halua muuttaa. Mieti mihin suuntaan haluat lähteä elämääsi rakentamaan ja mitä siltä toivot. Mitkä asiat ovat sinulle tärkeimpiä. Kirjoita asioita vaikka paperille ylös, se helpottaa jäsentämään asioita. Muista kuunnella sisäisiä tuntemuksiasi! Unohda muiden ihmisten toiveet vaan keskity siihen, mitä sisimmältäsi oikeasti haluat.Näistä palikoista voit pikkuhiljaa alkaa rakentamaan uutta, tavoiteltavaa ja parempaa elämääsi. Keskity siihen mitä voit nyt tehdä, älä vielä siihen mikä odottaa kaukana tulevaisuudessa, pidä se kuitenkin mielessä ja tavoitteena kaikessa toiminnassasi. Tarvitset paljon kärsivällisyyttä, sinnikkyyttä ja tahtoa!

Blogissani tulen käsittelemään ainakin seuraavia asioita:
 • Elämänmuutosta
 • Vapautta omanlaiseen elämään
 • Toimeentulon hankkimista muualta kuin ”pakkotyöstä”, työnteon vähentämistä, omavaraisuutta
 • Hyvinvointia ja terveyttä
 • Kulutusyhteiskuntaa, Oravanpyörää ja siitä irtautumista

 • Omien ja odotettujen rajojen rikkomista
Blogini tavoitteena on päästää sinut seuraamaan omaan henkilökohtaista muutostani parempaan elämään. Niitä valintoja, niitä ratkaisuja jotka muuttavat elämääni. Tuon esille omia pelkoja, tuntemuksia, ajatuksia ja niitä muutoksia, joita tapahtuu suuntaan tai toiseen. Tämä blogi kertoo minun omasta matkastani elämänmuutokseen, jonka tulen tekemään. Minulla on visio siitä, mitä haluan ja minkälaista elämää minä haluan elää, nyt alkaa se työnteko. Lukemalla tätä blogia pääset osallistumaan siihen, kuinka matkani etenee kohti määränpäätä. Minulla ei ole antaa sinulle valmiita vastauksia tai työkaluja muutokseen. Lukemalla blogia, toivon sinun kuitenkin saavan tietoa, inspiraatioita, oivalluksia, kannustusta ja varsinkin rohkeutta mahdolliseen muutokseesi. Lisäksi toivon saavani sinut vakuuttuneeksi, että muutos kannattaa.

Haluan haastaa sinut mukaan muutokseen! Haluan, että alat miettimään elämääsi ja minkälaista elämää sinä haluat elää. Elätkö omannäköistä elämää vai jonkun toisen näköistä elämää? Tyydytkö siihen, mitä sinulla nyt on vai haluatko toteuttaa haaveesi? Pyydänkin avaamaan silmäsi sekä sydämesi itsellesi, lopeta haaveilu ja ryhdy toimintaan. Tee työtä itsellesi, ole itse oma, elämäsi pomo!Pyrin päivittämään blogia 1-2 viikon välein, siitä stressiä kuitenkaan ottamatta

Facebook

Suosituimmat

Instagram