Kuukausi Matkan Alkuun

huhtikuuta 05, 2019

Huomenna on tasan kuukausi siihen, kun aloitan matkani kohti Bulgariaa. Matkan valmistelut ovat edenneet hyvin, vaikka kaikkein tärkein, pyöräni on edelleen telakalla korjattavana. Konepaja FT-Ideas Tampereelta lupautui valmistamaan minulle uuden taka-askelin, vanhan ja liian heiveröisen tilalle. Eilen sen sainkin käsiini mutta todeten, että pyörässäni on valmistusvirhe, eikä vahvempi akseli sovi ilman pyörän lisämuutoksia. Viime kesän reissussahan juuri kyseinen taka-akseli tuotti päänvaivaa, joka näyttää edelleen tuovan ongelmia. Toivottavasti ongelma saadaan ratkaistua, muuten tulee uuden pyörän etsiminen tai lähteminen vanhalla akselilla, joka ei kauheasti houkuta. Lähemmäksi kahteen kuukauteen en ole päässyt pyörällä ajamaan, joten aikalailla kylmiltään saan lähteä tulevaa reissua tekemään.

Pikkuhiljaa on aika alkaa kaivelemaan varaston pohjilta tavaroita, joita matkallani tarvitsen. Norjaan polkiessani pyörän paino kokonaisuudessaan oli noin 50 kiloa mutta tulevaan reissuun ei tarvitse ottaa niin paljoa vaatetta mukaan, joten pyörä on muutaman kilon kevyempi.  Tosin paino tulee varmasti takaisin vedessä, jota luultavammin joudun kantamaan enemmän. 

Monet ovat kysyneet, että pelottaako tulevalla matkallani jokin ja osaanko puhua kieliä. Englanti on ainoa kieli, jota osaan ja sitä tuskin kauhean moni kyseisissä maissa, ainakaan sivummalla osaa. Joten luultavimmin käsimerkein yms. tullaan menemään. Siitä en ole kuitenkaan yhtään huolissani, kyllä sitä aina jotenkin pärjää. Mitä tulee sitten turvallisuuteen. En osaa pelätä teltassa nukkumista, Ukrainaan menemistä, vieraassa maassa kulkemista tai ryöstöjä. Ainoa asia mikä hieman mietityttää, on Romanian ja Bulgarian kulkukoirat, jotka usein ovat kiinnostuneita pyöräilijöiden nilkoista. Voi olla, etten näe yhtään nälkäisiä kulkukoiria, jotka haluaisivat haukata palan nilkastani mutta se kyllä mietityttää. Olen jutellut muiden pyöräilijöiden kanssa asiasta ja saanutkin neuvoja mitä kannattaa tehdä, sillä karkuun niitä ei oikein pääse. Pitkää keppiä ja kivien heittämistä suositellaan mutta taidan ostaa pari pakettia prinssinakkeja ja niitä heitellä, jos koirat alkavat liikaa lähennellä. 

Tavarasponsoreita olen saanut mukavasti mukaan. Tulevaa matkaani on tuotteillaan tukemassa Halti, Marttiini, Kupilka, GPBM Nordic, Voimapankki, Ruohonjuuri, Konepaja- FT Ideas, Radio Fun, Paradise Tattoo, Tampereen laakerikeskus, Seurashop, Kuvatikkaus, Spider`s Tattoo, Multipaino sekä Polaris Tattoo.

Varainkeruu käynnistyi muutamia päiviä sitten, johon voit osallistua täältä:

Polkupyörällä Bulgariaan

Keräyksestä saadut varat käytetään kokonaisuudessaan vähävaraisten ja huostaanotettujen lasten tukemistyöhön. Varainkeruukampanja päättyy 20.6.2019.

Tavarankeräyskampanja käynnistyy yhdessä Hope ry:n kanssa lähtöpäivänä 6.5.2019. Kerään maanlaajuisesti hygieniatuotteita vähävaraisille lapsille ja lapsiperheille Suomessa. Keräyskampanja päättyy 20.6.2019. Keräykseen voi toimittaa esimerkiksi hammasharjoja- ja tahnoja, shampoota, hoitoaineita, suihku- ja käsisaippuaa, deodorantteja, terveyssiteitä ja hiusten muotoilutuotteita. Tuotteiden tulee olla avaamattomia. Keräyksen tavoitteena on saada 3500kpl hygieniatuotteita, eli 1kpl per poljettu kilometri. Lahjoituksia voi tehdä Hope ry:n toimipisteisiin ympäri Suomen. Tarkemmat toimipisteiden osoitteet löytyvät hopeyhdistys- sivuilta.

Lisää lähtökuulumisia tulee ennen matkaa!







You Might Also Like

0 kommenttia

Facebook

Suosituimmat

Instagram