Reply 24/7

huhtikuuta 28, 2017


Herätyskellosi soi aamulla kello 6. Nouset väsyneenä ylös, puet vaatteesi päälle, peset hampaasi ja syöt nopeasti aamupalan. Lähdet ulos, silmät vielä väsyneenä raaputat autosi ikkunoita, sataa lunta, on kylmä ja pimeä. Ajat kiireellä töihin. Perillä sinua odottaa kasa töitä, pahimmassa tapauksessa monien päivien työt, joita et ole edellisinä päivinä kerennyt kiireen takia tekemään. Stressi painaa mieltäsi, pomo painostaa niskassasi.

Työpäivänä kaksi lyhyttä kahvitaukoa ja 30 minuutin ruokatunti, tauoillakin puhutaan työasioista. Töiden jälkeen haet mahdolliset lapset hoidosta jonka jälkeen menet vielä kauppaan. Kotona olet alkuillasta, iltatouhut ja lapset nukkumaan. Hetken aikaa istut aivottomana sohvalla katsellen tv:stä uusintoja, jotka olet nähnyt jo useamman kerran. Syöt iltapalan, menet suihkuun ja sänkyyn. Hetken aikaa selailet puhelimella tai tabletilla päivän tapahtumia, ehkä luet kirjaa. Kello 23 menet nukkumaan, jotta jaksat toistaa saman huomenna, ylihuomenna ja niin edelleen. Kuulostaako tutulta, liian tutulta? Presidenttimme Mauno Koivisto tokaisi aikanaan; ”Tarttis tehdä jotain”

Kuvitellaan, että olet tavallinen duunari ja teet töitä virka-aikana. Päivästäsi menee helposti 9-10 tuntia työhösi matkoineen. Nukkumiseen käytät 8-9 tuntia. Vapaa-aikaan sinulle jää 5-6 tuntia, mieti 5-6 TUNTIA illasta!!!! Lisäksi jos sinulla on pieniä lapsia, kuinka paljon kerkeät niiden kanssa viettämään aikaa päivittäin? Töistä päästyäsi haet lapsen hoidosta, olette kotona 17-18 aikaan, lapsi nukkumaan 20-21 aikaan. Saat olla lapsesi kanssa 2-4h päivässä!


Uhraat siis elämästäsi päivittäin 10 tuntia käymällä töissä, josta itse saat pienen korvauksen mutta yritysjohtaja vie kermat kakun päältä. MIKSI uhraat? Senkö takia, että olisit kulutuskelpoinen kansalainen hektisessä yhteiskunnassamme? Oma kuppini täyttyi niin pahasti, että haluan pois tästä hektisestä oravanpyörästä johon yhteiskuntamme meitä kaikkia yrittää väkisin pakottaa. Mieti, voisitko käyttää ne 10 tuntia jotenkin muuten? Mieti, minkä arvoiseksi lasket oman vapaa-aikasi!

Ajatusmaailmani työntekoa kohtaan on muuttunut viimeisten vuosien aikana. En ole työntekoa vastaan mutta en halua tuhlata elämästäni viikoittain lähes 40 tuntia tekemällä työtä, josta puuttuu intohimo ja joka vie aikaa vapaudestani. Olen valmis tinkimään muista asioista, jotta minulla on enemmän vapaa aikaa, vapaa-aikaa tehdä asioita joista nautin, asioista jotka tekevät minut onnelliseksi ja hyvinvoivaksi.

On aika miettiä ja etsiä muita keinoja rahoittaa elämänsä. Tavoitteena onkin, että vakituisiin palkkatöihin en enää menisi. Vaikka rahaa jääkin vähemmän käteen niin väitän, että olisin onnellisempi tekemällä sitä mistä nautin kuin tekemällä jotain mihin minut on pakotettu. Liian moni meistä on kaltereiden takana, oman mielensä vankina. Kaikilla meillä on kaiho vapaudesta, nyt on oma aikani katkoa ne kahleet ja vapautua tekemään sitä mitä haluan.
You Might Also Like

0 kommenttia

Facebook

Suosituimmat

Instagram