Pyörällä Suomen Ympäri - Puhtaan Veden Puolesta

toukokuuta 21, 2018Heti alkuun pahoittelut kaikille blogiani seuraaville ( ne muutamat harvat :D ) siitä, että blogini on elänyt hieman hiljaiseloa viimeaikoina. Viimeiset kuukaudet ovat olleet itselle aika raastavia, monestakin eri syystä. Näistä varmaankin tulen tulevaisuudessa kyllä kirjoittamaan, kun aika on niille vain sopiva. Nyt on kuitenkin tarkoitus kertoa tulevan kesän tapahtumasta.

Nyt tulevana kesänä toteutan yhden suurimmista unelmistani, jota olen jo pitkään suunnitellut, poljen läskipyörällä Suomen ympäri. Sen verran joudun heti alkuun paikkaamaan, että matka ei kulje pelkästään Suomen maaperällä, vaan koukkaan samalla vauhdilla myös naapurimaamme Norjan puolelle. Vien karavaanini pohjoisimpaan paikkaan minne Manner-Euroopasta maanteitse pääsee, Nordkappiin, Jäämeren rannalle. Jäämeren valloitettuani suuntaan Itä-Suomen kautta, vielä tuntematonta reittiä kohti Hankoa, josta suuntima takaisin kohti Tamperetta. Arviolta kilometrejä matkalle kertyy noin 4000km +/- jotain. Karavaanini polkaisee liikenteeseen Kesäkuun 18 päivä. 

Matkan tarkoituksena ei ole pelkästään pyörämatka Suomen ympäri, vaan myös tempauksellani muistuttaa ihmisiä puhtaan veden käytöstä, vesien suojelusta sekä saasteettomamman liikkumisen ja puolesta. Suomessa ja muissa pohjoismaissa puhtaan veden rajallisuutta voi olla vaikea aina muistaa. Kuvitelkaa, että kaikesta maailman vedestä vain 2.5% on makeaa, juomakelpoista vettä. Vesi, elämämme perusta, raaka-aineistamme ensimmäinen, joka tulee loppumaan jo parin seuraavan sukupolven aikana, mikäli ongelmaa ei ymmärretä tai siihen tartuta. Tulevaisuudessa, valtaosa ihmisten lapsenlapsista joutuu kärsimään vesipulasta, ellei veden tuhlaamiselle ja saastuttamiselle tule loppua.

Me ketkä asumme vesien ympäröiminä, emme tule aina ajatelleeksi, että jo 10 vuoden kuluttua noin 60% maailman väestöstä kärsii vesipulasta. Maailman saastuminen ja ilmastonmuutos heikentävät maapallon vesitilannetta jatkuvasti. Kaupungistuminen, teollisuuden ja väestön nopea kasvu heikentävät myös vesivarojamme. Veden kulutus on viimeisen 50 vuoden aikana lähes kaksinkertaistunut. Ihmiskunnan suurimpia haasteita onkin turvata riittävä puhtaan veden määrä koko maailman väestölle.

Tempauksellani kannustankin myös sinua miettimään vedenkäyttöäsi ja panostamaan puhtaamman liikkumisen puolesta. Haluan antaa oman panokseni maailman ja ihmisten hyvinvoinnille. Jokaisella ihmisellä pitäisi olla oikeus puhtaaseen veteen!

Matkaa voit seurata Instagramista ja Facebookista. Matkan jälkeen videoita löytyy Youtubesta ja tarinoita blogista. Apuja saa tarjota ja matkalla pysäyttää ja tulla juttelemaan.

Niin ja JAKAKAA ja TYKÄTKÄÄ (jos tykkäätte) tätä niin monelle, kuin kerkeette jotta matkani tulisi mahdollisimman monelle tietoon, sillä itse en oikein osaa näitä Some maailman juttuja. Se olisi minulle ISO juttu! Kiitos etukäteen.

www.instagram.com/munpolkunionnellisuuteen

www.facebook.com/munpolkunionnellisuuteen

Youtubesta löytyy muutamia videoita: My Journey To Happiness

Tero

You Might Also Like

0 kommenttia

Facebook

Suosituimmat

Instagram