Haaveiden Romukoppa

kesäkuuta 09, 2017


Oletko sinä joutunut luopumaan haaveistasi? Mitä tapahtuu ihmiselle jonka haaveet tuhotaan, kerta toisensa jälkeen, vuosi toisensa perään? Katkeroituuko ihminen, katoaako intohimo vai meneekö olemiselta jopa pohja? Voiko intohimo palata, jos vain tyytyy osaansa? Tuleeko jonain päivänä eteen se, että mittatikku tulee täyteen ja se aika, jolloin niitä haaveita pitää alkaa toteuttamaan. Onko koskaan liian myöhäistä?

Olen aina rakastanut matkustamista ja uusiin kulttuureihin tutustumista. Kaikilla matkoilla, jotka olen tehnyt, olen tuntenut olevani kotona, silloin olen tuntenut olevani elossa ja vapaa. Muistan kaikki ne ahdistavat olot, jotka aina tulivat kotiinpaluun lähestyessä. En koskaan halunnut lähteä pois, halusin aina jäädä. Koskaan ei ole ollut tunnetta ”ihana päästä kotiin” tai ”ihana päästä nukkumaan omaan sänkyyn”. Ehkä siksi, koska olen matkoillani tuntenut olevani kotonani. Ovatko jotkut ihmiset levottomia, luotu matkustamaan ja kokemaan? Tiedän, minun sisälläni on aina asunut tutkimusmatkailija, joka haluaa nähdä ja kokea maailman ihmeellisimpiä paikkoja, ennen kuin viikatemies tulee korjaamaan sadon pois.

Nuorempana haaveilin arkeologin urasta. Luin paljon kirjoja Egyptin historiasta, antiikin Kreikasta, mayoista ja inkoista. Kuvittelin itseni tonkimassa muinaisjäänteitä viidakoissa, Siperian aroilla, sukeltamassa merien pohjassa etsien aarteita ja hylkyjä. Aikuisiällä halusin päästä opiskelemaan arkeologiaa. Lainasin pääsykoekirjat, luin ne useamman kerran läpi. Sitten, haave kuitenkin romutettiin.


Luonto ja eläimet ovat aina olleet itselleni tärkeitä asioita. Luonnossa ollessani koen voimakasta yhteyttä, kuuluvuutta luontoon. Itsetuntoni ja koko olemukseni muuttuu ollessani luonnossa, siellä tiedän mitä teen, olen siellä kuin kotonani, kala vedessä. Kaupungissa en osaa enkä halua olla, koen sen ahdistavana, epämiellyttävänä, kiireisenä ja kylmänä paikkana.

Kuinka onnelliseksi tulenkaan, kun näen kurkien liitävän vapaana taivaalla. Kuinka onnelliseksi tulenkaan, kun näen peuran pellon reunassa syömässä tuoretta heinää. Kuinka hyvän mielen itselleni saankaan, kun kannan sisälle eksyneen mehiläisen takaisin luontoon. Kuinka onnelliseksi tulenkaan kulkiessani metsässä ja istuessani järven rannalla, yksin omien ajatuksieni kanssa. Vaikka olen yksin, en kuitenkaan ole yksin, ympäristö on täynnä elämää.

Rakkaus luontoon edelleen roihuaa. Kuinka hienoa olisikaan pelastaa ja suojella viattomia, uhanalaisia eläimiä. Suojella vielä jäljellä olevia metsiä, soita, meriä tai viidakoita. Nuorempana haaveilin luonto/eräoppaan ammatista. Olisin halunnut lähteä opiskelemaan ammattia, haave kuitenkin romutettiin.


Nautin suunnattomasti asioiden suunnittelusta, piirtämisestä, uusien asioiden luomisesta. Nautin esineiden rakentamisesta ja valmistamisesta. Kuinka hyvältä tuntuukaan saada itse tehty ja suunniteltu esine valmiiksi, hypistellä sitä ensikertaa kädessä. Kaipaan sitä tunnetta, kun jotain suunnittelee ja aivot alkavat tuottamaan lisää mitä uskomattomampia ideoita. Aikoinaan opiskelin esinesuunnittelijaksi. Halusin jatkaa opintoja Taideakatemiaan. Haave kuitenkin romutettiin.

Sisälläni on aina palanut halu auttaa ihmisiä. Nautin olosta, kun saan toiselle ihmiselle jotain hyvää aikaiseksi. Muistan muinoin tehneeni hyväntekeväisyystyötä erääseen Viron orpokotiin. Muistan kuinka hyvän olon sainkaan, kun valokuvista jälkikäteen näin lasten leikkivän keräämilläni tavaroilla. Minä sain iloa, lapset saivat iloa, minusta oli hyötyä. Kuinka hienoa olisikaan auttaa nälänhädässä olevia Afrikan lapsia, Aasian kaatopaikoilla eläviä lapsia tai traumatisoituneita lapsisotilaita. Kuinka hienoa olisi työskennellä ulkomailla auttaen turisteja sairauden kohdatessa. Haaveeni romutettiin.

Maaseutu on minulle tärkeä ja rakas paikka. Nautin maaseudun rauhasta, hiljaisuudesta ja siitä, että maaseudulla ihmiset vielä tuntevat toisensa ja auttavat toisiaan. Kuinka hienoa onkaan raskaan työpäivän jälkeen päästä luonnon rauhaan, istumaan omaan pihaan. Kuunnella lintujen laulua, koivujen huminaa, nauttia hiljaisuudesta, nauttia ympärillä olevasta kauniista näkymästä, syksyllä täydellisessä pimeydessä katsella miljoonien tähtien loistoa. Kuinka hyvältä tuntuu päästä pois kaupungin hälinästä, omaan rauhaan. Haaveeni romutettiin.

Minulla on ollut paljon unelmia, joita olisin halunnut toteuttaa. Ne on aina siirretty sinne romukoppaan. Intohimoni unelmiani kohtaan ei silti ole laantunut, päinvastoin. Intohimoni edelleen roihuaa, pitääkö minun tyytyä elämään, olemaan paikassa ja tekemään asioita, jotka eivät tuota minulle intohimoa vai tehdä niitä asioita jotka saavat intohimoni kukoistamaan.
You Might Also Like

0 kommenttia

Facebook

Suosituimmat

Instagram