Onni Vai Onnettomuus

kesäkuuta 13, 2017


Mitä jos työssä, kaikessa tekemisessä ja olemisessa yhdistyisi onnellisuus, hauskuus, innostus ja intohimo? Onko se mahdollista? Mitä jos tekisi unelmien työtä unelmien paikassa? Mitä jos asuisi siellä, missä on aina unelmoinut asuvansa? Mitä jos tekisi vain sitä, minkä kokee omaksi? Mitä jos näin ei ole, pitääkö ihmisen jäädä intohimottomana, lähes aivokuolleena aloilleen odottelemaan ja katselemaan, tyytyä osaansa? Vai pitääkö ja onko oikeus alkaa tekemään työtä niiden asioiden eteen, joita eniten haluaa tehdä tai missä haluaa olla?

Olen pidemmän aikaa jo miettinyt ja pelännytkin, että holhoaako ja painostaako tämä hyvinvointivaltio ja holhousyhteiskunta minut vielä kuoliaaksi. Joudunko pakotettuna tekemään asioita, joita en halua tehdä vain siksi, että nippa nappa pysyn leivässä kiinni. Ihmettelen, miten ihmiset jaksavat painaa töitä loskassa lähes 70 vuotiaiksi asti. Eläkkeelle päästyään paikkoja kolottaa, on sairauksia, elää mahdollisesti muutaman vuoden ja kuolee pois, ellei jo aikaisemmin.

Kävin selvittämässä Tilastokeskuksen sekä Terveyskeskuksen sivulta, mikä olisi mahdollinen elinajan ennusteeni sekä nykyinen eläkeikäni. Iän ja sukupuolen arvion mukaan elinikäni olisi 74 vuotta, elintapojen mukaan laskettu mahdollinen elinikäni olisi 81 vuotta. Laskennallinen vastasyntyneiden eliniän ennuste vuonna 1979 syntyneille oli 68.95 vuotta. Eläkeuudistuksen myötä varhaisin ikä, koska itse pääsisin vanhuuseläkkeelle on 66v 6kk. Tavoite-eläkeikäni on 69v 2kk.


Onko tämä minun elämäni tarkoitus? Syntyä, istua koulun penkeillä, tehdä koko elämäni työtä, päästä sairaana eläkkeelle ja kuolla pois? Olen pitkän aikaa miettinyt, miksi hukkaisin tämän ainutlaatuisen tilaisuuteni tekemällä asioita, joita en halua tehdä tai olemalla paikassa, jossa en enää halua olla. Miksi en saisi tehdä niitä asioita, joista minä nautin, niitä asioita jotka ovat minulle tärkeitä ja joista saan elinvoimaa tai olla siellä missä minun kuuluisi olla.

Olen kyllästynyt ja haluton tekemään nykyistä työtäni. En saa siitä minkäänlaista intohimoa, päivät ovat vain päivästä toiseen selviämistä, pelkkää puurtamista ilman nautintoa. En käy töissä koska työkaverit olisi kivoja, olisi kiva nähdä ihmisiä tai että päivissäni olisi jotain tekemistä. Olen käynyt töissä pelkästään rahan takia. Ei, en halua viettää aikaani työkavereideni kanssa, en kaipaa ihmisiä ympärilleni, en käy töissä siksi, että päivisin minulla olisi jotain tekemistä, parempaakin tekemistä keksin ihan muutenkin. Miksi nykyistä työtäni siis jatkossa tekisin. Niin, en teekään.

Olen kyllästynyt tähän maahan, jossa menestyminen ja ihmisten arvostus mitataan rahassa. Tähän jatkuvaan oravanpyörässä elämiseen ja juoksemiseen. Tähän maahan, jossa elinkustannukset ovat aivan liian korkeat. Yle uutisoi, että Sveitsi on maailman kallein maa asua. Sveitsin jälkeen kalleimmat maat ovat Norja, Venezuela, Islanti ja Tanska. Suomi on listalla vasta sijalla 13. Vuokra-asumisen suhteen Suomi on vasta 29. kallein maa. Ruokakustannuksissa Suomi on sijalla 14 ja ravintoloiden hinnoissa kymmenes. Korvaani särähtää sana vasta. Maailmassa on 195 valtiota ja suomi on kalleudessa mitattuna vasta sijailla 13. Noh, kaikkihan on tietysti suhteellista.

Olen kyllästynyt tähän maahan, jossa holhotaan ja seurataan ihmisten tekemisiä. Valvontaa ja holhousta lisätään ja kansalaisoikeuksia vähennetään. Maanteillä syynätään auton renkaita, alkoholia saa ostaa tasan kello 9 aamulla, ei minuuttiakaan aikaisemmin. Ihmisten eläkeikää nostetaan, työaikaa pidennetään, mielenosoituksia tai joukkokokoontumisia kavahdetaan, esimiehet saavat lukea työntekijöiden työsähköposteja, kaupunkeihin ja maanteille asennetaan entistä enemmän valvontakameroita.


Olen kyllästynyt tähän maahan, jonka sanotaan olevan maailman toiseksi vähiten korruptoitunut maa. Silti jatkuvasti uutisoidaan mm. lahjus- ja vaalirahaskandaaleilla. Täällä korruptio tehdään hienotunteisemmin ja porsaanreikiä hyväksi käyttäen. Tähän maahan, jossa avoimesti ihannoidaan Yhdysvaltoja, hyväksytään niiden väkivaltaiset toimet ympäri maailman sekä siihen, että kansalaisia yritetään väkisin aivopestä itänaapurin pahuudella, jotta hallitus saisi siunauksen liittyä Natoon. Yhdysvalloilla on 702 sotilastukikohtaa 132 eri maassa, kaikilla mantereilla paitsi Etelämantereella. Venäjällä on sotilastukikohtia 8. maassa, kaikki valtiot vanhoja Neuvostoliiton aikaisia alueita. Mikä onkaan se valtio, joka aiheuttaa olemisellaan ja toiminnallaan turvattomuutta ympäri maailman?

Olen kyllästynyt tähän ilmastoon, jatkuvaan kylmyyteen, pimeyteen, pitkään talveen ja niihin loskakeleihin. Kesä on hienoa aikaa mutta se on aivan liian lyhyt ja useimmiten hyvät kelit jää laskettavaksi kahden käden sormilla. Olen kuin kilpikonna, joka herää eloon ja nauttii olostaan mitä kuumemmaksi ilma käy. Ei, en nauti syksyllä istua sisällä villasukat jalassa, viltti päälläni, juoden lämmintä glögiä ja syöden pipareita, kun syysmyrsky riepottelee puita. Haluan istua palmun alla, jalat painautuneena lämpöiseen hiekkaan juoden kylmää kaljaa ja välillä uimassa käyden.


Niin, jotkut kokevat syntyneensä väärään kehoon, minä koen syntyneeni väärään paikkaan ja aikaan.

You Might Also Like

0 kommenttia

Facebook

Suosituimmat

Instagram