Väliaikaraportti kuntoilusta

toukokuuta 11, 2017


Tammikuun alkupuolella aloin kuntoilemaan. Painoni tippui huimaa vauhtia ja kuntokin siinä samassa kohentui. Vaattetkin alkoivat taas mahtua ylleni. Maaliskuussa tein itselleni haasteen juosta 100 päivässä 1000 kilometriä. Nyt olen ylittänyt haasteen puolivälin. Tässä hieman tuntemuksia alkuvuoden menostani.

Alkuvuodesta aloitin pitkästä aikaa taas kuntoilun. Se mistä päätökseni siihen syntyi, en tiedä. Ehkä se oli ärsyyntyneenä tekemäni päätös, että alan liikunnalla poistamaan pahaa oloani, ehkä ne muutamat ylimääräiset kilot alkoivat ärsyttämään. Vaattetkin taisivat kiristää, ehkä se oli hetkellinen aivohäiriö. Häiriö mikä laittoi minut juoksemaan ja nostelemaan kahvakuulia. Tiedä häntä, mutta nyt ollaan kuitenkin siinä vaiheessa, että liikunnasta on taas tullut minulle päivittäinen asia josta saan mielihyvää. Nyt se on yksi osa elämänmuutostani.

Hämärästi muistan Tammikuun alkupuolella nousseeni vaakaan, vaaka näytti silloin lukemaa 92.6kg. En ollut koskaan painanut niin paljoa. Maaliskuun loppuun painoni oli tippunut jo noin 10 kiloa. Tänään 11 pv. Toukokuuta, vaaka näyttää lukemaa 80.6kg. Painoa siis tippunut yhteensä mukavat 12 kiloa. Sen eteen on kyllä tehty työtäkin. Painoni näyttää nyt ainakin hetkeksi tasoittuneen näihin lukemiin.

Maaliskuun loppupuolella tein itselleni haasteen, 100 päivää / 1000 kilometriä. Olen pysynyt tavoitteessani ja näillä näkymin haaste tulee onnistumaankin. Ensimmäisten päivien aikana olo oli kuin varsalla, joka pääsee talven jälkeen ensimmäisen kerran laitumelle. Intoa oli juosta, vaikka vauhti ei päätä huimannut. Juoksin, kävelin, juoksin ja taas kävelin. Kuntoni ei yksinkertaisesti riittänyt juosta pidempää matkaa kerralla. Juokseminen oli epämiellyttävää, raskasta etenemistä läskien löllyessä. 

Kuukausi sitten lonkat vihoittelivat eikä nilkatkaan olleet täysin kunnossa. Nyt murheet ovat kuitenkin tasoittuneet ja viisi kilometriä menee alle 25 minuutissa. Juokseminen on kevyempää ja rullaa jo aika hyvin vaikka ei se vieläkään mitään lentoa ole. Suunta on kuitenkin oikea. Nyt varsamainen intoni on tasaantunut, menosta on tullut enemmänkin junamaista. Lähden juoksemaan ja palaan takaisin juosten. Kuntoni on selkeästi kohentunut mikä on ollut ilo huomata.
Fat bikella olen yleisesti polkenut noin 20-30 kilometrin lenkkejä, muutamia 60-70 kilometrin polkaisuja. Alkuun jalat olivat hapoilla, ensimmäisen pidemmän lenkin jälkeen muusina. Polkaisuni ovat kuitenkin muuttuneet kevyemmiksi ja nautin pyöräilystä. Nyt kelien pikkuhiljaa parantuessa, polkaisunikin tulevat pidentymään.

Mikä on väliaikaraportin tulos: Olen tänään tyytyväisempi siihen, minkä kuvajaisen peili antaa. Koen olevan energisempi ja sporttisempi, mieleni on hieman valoisampi. Enää ei ole oloa, että pyörinkö vai kierinkö kun kuljen eteenpäin. Miestissit eivät enää hölsky juostessa. Vaatteet mahtuvat paremmin päälle eikä ne farkutkaan enään kiristä. Itsetuntoni on ehkä hieman kohentunut samoin myös Aerobinen kuntoni. Jaksan huomattavasti enemmän toistoja kuin aikaisemmin. Juokseminen, pyöräileminen ja ylipäätänsä liikkuminen on paljon kevyempää, helpompaa ja irtonaisempaa kuin alkuun.


Olen onnellinen siitä mahdollisesta aivohäiriöstä, joka eräänä Tammikuun pimeänä iltana päähäni tuli. Onnellinen siihen ärsytyksen oloon, hetken mielijohteeseen, joka laittoi minut taas liikkumaan.

You Might Also Like

0 kommenttia

Facebook

Suosituimmat

Instagram