Kuulumisia ennen lähtöä

kesäkuuta 01, 2018

Moro

Reilu kaksi viikkoa aikaa lähtöön ja matkakuume alkaa hiljalleen nousta. Kelit on ollut pitkään jo järjettömän hyvät, luultavammin kun lähtö päivä koittaa, kelit muuttuvat ja vettä tulee kuin Esterin sieltä. No, sille ei sitten voi mitään. Eilen illalla istuskelin parvekkeella ja nautin kesän lämmöstä ja hahmottelin paperille muistilistaa tavaroista, jotka pitäisi muistaa ottaa matkalle mukaan. Aika pitkä lista tuli, seuraavaksi pitää alkaa karsimaan turhat pois.


Reittikin alkaa jo hiljalleen hahmottumaan, vaikken mitään lukkoon haluakkaan lyödä. Juhannukseksi suuntaan kuitenkin Kalajoelle. Siitä matka jatkuu rannikkoa pitkin Oulun korkeudelle. Sitten on vuorossa Käsivarren Lappi ja sieltä suuntana on Norja ja Nordkapp. Paluumatkalla Nuorgamissakin olisi kiva käydä. Utsjoen kirkkotuvat tarjosivat kahvit ja vohvelit Utsjoella ja Nuorgamissa pääsisi saunaan. Lisäksi muutama yksityinen henkilö on ottanut yhteyttä ja tarjonnut majapaikan. Suomen itäpuolta kevyesti lasketellessa alaspäin ( kartalla ylöspäin nouseminen on paljon raskaampaa kuin alaspäin laskeminen, heh ) Kuusamossa ainakin pitäisi käydä, etelässä Hanko. Muuten reittini on auki. Mikäli jollain on hyviä ehdotuksia/apuja tarjota, kaiken otan mieluusti vastaan!

Lähdin hyvin myöhäisessä vaiheessa etsimään itselleni varustesponsoreita, vain reilu viikko sitten. Tamperelainen silkkipaino Tam-Folio lupautui tukemaan matkaani. Tam-Folion porukka lupasi painattaa vaatteisiini logoani, jotta matkallakin mahdollisimman moni huomaisi tempaukseni. Lisäksi myös pyöränvalmistaja Trek tukee matkaani. Trek lupautui sponsoroimaan minulle erittäin laadukkaat, Bontrager Circuit Stormshell- takin sekä Bontrager Town Stormshell- housut. Näillä kelpaa ajaa huonommallakin kelillä. Linnainmaan Apteekki Tampereella lähti tukemaan matkaani runsaskätisesti lahjoittamalla apteekkituotteita. Nyt matkani on mukavampi ja turvallisempi toteuttaa eikä pikku haaverit haittaa.  Näiden lisäksi pari yksityistä lahjoittajaa ovat lahjoittaneet minulle teltan sekä Fatbiken renkaat. Erittäin iso kiitos kaikille! 

Eilen oli elämäni ensimmäinen lehtihaastattelu. Aamulehden Moro- liite tekee minusta jutun, joka julkaistaan 7.6. Kaikki siis lukemaan juttua.

Hiljalleen pitää alkaa etsimään tavaroita ettei viimeisenä iltana paniikissa tarvitse kaikkea tehdä. Pyörään perään pitää vielä asennella tavarateline, muutama juomapulloteline yms. pientä näperreltävää. Kohta huomaankin, että ”huomenna on lähtö”. Sitä odotellessa.


Matkassa mukana:You Might Also Like

0 kommenttia

Facebook

Suosituimmat

Instagram