Mielen Vastarinta

maaliskuuta 01, 2017


Onko sinulla unelmia, toiveita joita haluaisit elämäsi aikana toteuttaa? Haluaisitko muutoksen elämääsi mutta et ole saanut asian suhteen mitään? Haluaisitko kenties aloittaa uuden harrastuksen, vaihtaa työpaikkaa, lähteä reppureissaamaan, pelkäätkö mitä muut sanovat, pelkäätkö jos et heti opi jotain uutta asiaa? Oletko koskaan miettinyt mistä pelkosi tai aloittamisen vaikeus johtuu? Mitkä asiat hidastavat muutostasi tai edistymistäsi?

Mietin, että mistä tänään teille kirjoittaisin ja päädyin sellaiseen aiheeseen kuin vastarinta. En tarkoita tässä postauksessa vastarinnalla sitä, että nousisimme jotain tiettyä asiaa vastaan ( siitäkin tulen myöhemmin kirjoittamaan ) vaan oman mielen, tietoista tai tiedostamatonta vastarintaa joka hidastaa muutostamme ja edistymistämme.

Mitä on vastarinta ja mistä oman mielen vastarinta johtuu? Ihmisethän kokevat pelkoa ja jopa ahdistusta siitä, mitä muutos tai muuttuminen saattaa aiheuttaa. Vastarintaan kuuluu pelottaviakin ajatuksia ja tunteita, jotka ovat normaalia ihmismielen aikaansaannosta. Jotta pääsemme tavoitteeseemme tai haluamme muuttua ja edistyä meidän täytyy oppia, kuinka voimme kukistaa oman mielen vastarinnan. Kerroin blogi esittelyssä muutoksen aloittamisesta ja sen vaikeudesta. Asioista, joita saatat miettiä jotka hidastavat matkaasi kohti muutostasi. Mutta mitä ovat näitä tekijöitä, jotka saattavat olla myös esteinä sinunkin muutoksellesi?


Tiedon Puute

Yksi suurimmista peloistamme on epätietoisuus, pelko siitä mitä emme tiedä ja mitä tulemme kohtaamaan. Epätietoisuus aiheuttaa olomme epävarmoiksi, niinkuin meillä ei olisi otetta asioihin, tunnemme itsemme epävarmoiksi. Vaikka epätietoisuus tuleekin aina kuulumaan osana elämäämme siitä huolimatta meidän pitää päihittää epätietoisuus ja jatkaa eteenpäin. Olet mahdollisesti esittänyt itsellesi esimerkiksi kysymyksen, mitä jos lähtisin vuodeksi ulkomaille, uskallanko? Epätietoisuus siitä, mitä kaikkea tulet ulkomailla kohtaamaan, saattaa hidastaa lähtöäsi. Ota asioista etukäteen mahdollisimman paljon selvää, perehdy ja toteuta unelmasi!

Laiskuus

Olet ehkä ollut elämäsi jossain vaiheessa tilanteessa, missä olet joutunut ponnistelemaan itsesi äärimmilleen, pohtimaan ja selvittelemään asioita. Olet varmaan huomannut, miten raskasta ja väsyttävää se on. Kaikki tekeminen mikä vaatii paljon ponnistuksia, väsyttää meidät. Muutos vaatii vaivaa, työntekoa ja päättäväisyyttä. Tästä syystä me liian usein annamme asioiden olla kuten ne ovat tähänkin asti olleet. Saatat ehkä ajatella; miksi mitään pitäisi muuttaa jos tämänkin on ihan ok. Mutta kysy itseltäsi, haluatko asioiden olevan muutakin kuin vain ok vai haluatko parempaa? Kannustankin sinua ryhtymään toimeen ja toteuttamaan unelmiasi vaikka aluksi sen toteuttaminen saattaa tuntua mahdottomalta ja joudut ponnistelemaan! ”Just Do It”

Pelko epäonnistumisestasi

Tämä on ainakin itselläni yksi suurimmista peloistani matkalla kohti muutostani. Mitä tapahtuu jos mokaan? Mitä tapahtuu jos asiat menevätkin pieleen? Mitä muut sanovat jos epäonnistun tai sanon jotain väärää? Nauretaanko minulle? Pilaanko tekemisilläni muiden elämän? Mitä jos epäonnistun, kannanko epäonnistumisen tuskaa loppuelämäni? Pahimmillaan nämä ajatuksen voivat lamaannuttaa. Saatat jättää unelmasi toteuttamatta koska pelkäät epäonnistuvasi. Muista kuitenkin, tämä on sinun elämäsi ja sinä saat tehdä omat valintasi ja jos jokin asia menisi pieleen, voit aina tehdä sen uudestaan. Mitä jos ajattelisit käänteisesti? Minä en epäonnistu, minä selviän, osaan ja olen hyvä. Kohta huomaat, että muut pitävät sinua rohkeana, joka uskaltaa toteuttaa unelmiaan. Epäonnistumisen pelko on olemassa ainoastaan omien korviesi välissä!


Pelko tuntemattomasta

Mukavuusalue, miksi minun pitäisi poistua omalta mukavuusalueeltani kun siellä on hyvä olla? Poistuminen mukavuusalueeltamme saattaa aiheuttaa pelkoa ja jopa paniikkia. Kaikki tuntematon, mitä emme ole nähneet aikaisemmin, aiheuttaa pelkoa ja epävarmuutta. Muista kuitenkin, vasta kun olet tilanteessa jossa tunnet olosi epämukavaksi, silloin vasta todellinen kasvusi ja muutoksesi on mahdollista! Sinä itse rakennat itsellesi tunnemuureja, suuri osa omasta vastarinnastasi on psyykkisiä esteitä. Hajota rakentamasi muurit kuin berliininmuuri ja kaikki mitä toivot ja haaveilet on lähes käsiesi ulottuvissa! Mene rohkeasti kohti tuntematonta ja kohta huomaat, että pelkosi oli turhaa!

Pelko mitä muuta sanovat

Tämä asia kummittelee kaikkien ihmisten takaraivoissa. Miksi ajattelemme niin paljon sitä, mitä muut sanovat? Pitääkö murehtia sitä mitä muut sinusta tai sinun tekemisistäsi ajattelevat? Asia voi aiheuttaa niin paljon stressiä, että jättää asiat tekemättä epäonnistumisen pelossa. Mutta mitä pahaa epäonnistumisessa lopulta on? Kukaan ei ole täydellinen, epäonnistuminen on luonnollista ja kuuluu elämään. Kaikki epäonnistuvat joskus jossain. Törmäämme arvosteluun ja kritiikkiin päivittäin ja sitä on tietysti vaikea hyväksyä, varsinkin ihmisiltä joista välitämme. Älä kuitenkaan anna muiden puheiden tai mielipiteiden estää sinua toteuttamasta sinun unelmiasi ja sitä mitä sinä haluat tehdä! Ota muiden puheista kuitenkin oppia mutta sinä itse teet omat päätöksesi!

Pelko muiden odotusten pettämisestä

Elätkö sinäkin miellyttääksesi muita? Suurimmalla osalla ihmisistä on taipumus koittaa miellyttää muita, takertua muiden sanomisiin. Tämä vääjäämättä johtaa siihen, että alamme pelätä muiden odotusten pettämistä. Pelkäätkö sinäkin sanoa mitä oikeasti ajattelet tai olla olemasta oma itsesi? Pelkäätkö, että läheisesi torjuvat sinut tai lakkaavat välittämästä jos jokin menee pieleen, elät ”normaalista” poiketen tai petät jonkun luottamuksen? Sinä itse elät omaa elämääsi, ei muut. Sinulla on oikeus tehdä niitä asioita joita haluat, sinulla on oikeus olla oma itsesi vaikka se olisi hyväksytystä ”normaalista” poikkeavaa. Ole tietoinen tästä pelosta ja pystyt sen kukistamaan. Ole rohkea omien ajatustesi kanssa!

Pelkoa siitä, mitä jos en opi tekemään asiaa

Pelkäätkö jonkin tehtävän tai asian aloittamista koska ajattelet ” minä en pysty” tai ”en pysty koska olen tyhmä”? Ajatteletko, että epäonnistut kaikessa ja mikään ei suju minulta? Nämäkin on niitä omia muureja joita olet itsellesi rakentanut. Rakasta itseäsi, usko omiin saavutuksiin ja motivoi itseäsi. Jos koet olevasi tietämätön, kouluta itseäsi, lue ja opiskele. Tekemällä oppii ja älä pelkää epäonnistumista. Jos et yritä, et voi koskaan oppia tai mitään saavuttaa. Kukaan ei ole seppä syntyessään.


Hyvät asiat eivät tapahdu automaattisesti, ne ei tapahdu jos vain haluamme niitä. Ne tapahtuvat vain jos huokuttelemme niitä luoksemme, ryhdymme tekoihin ja toimintaan. Isona asiana on poistua juuri sieltä omalta mukavuusalueelta, jotta tulee mahdollisuuksia hyvien asioiden luomiseen. Mukavuusalueeltasi poistuminen on ehdoton muutoksen mahdollistamiseksi. Älä odota, että vuori tulee luoksesi, sinun pitää itse mennä sinne! Jos tiellesi tulee este, on sinun päätöksesi kamppailetko estettä vastaan vai jäätkö paikoillesi. Usko itseesi niin pystyt kukistamaan minkä tahansa oman mielesi vastarinnan!


Muista seuraavat asiat:
  • Määritä omat tavoitteesi ja päämääräsi
  • Mieti jonkinlainen suunnitelma mitä teet, jos asiat menevät pieleen
  • Ole rohkea ja pysy lujana päätöstesi takana

Ole ehdottoman varma, että kaikki mitä teet, on sinun omia päätöksiäsi, sinulla on oikeus siihen!You Might Also Like

0 kommenttia

Facebook

Suosituimmat

Instagram